EcoFootprint Romania Project

Material Didactic REFE

Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 29
  • File Size 4.04 MB
  • File Count 1
  • Create Date 19. May 2022
  • Last Updated 19. May 2022

Material Didactic REFE

Materialele didactice sunt un rezumat al celor mai urgente probleme de mediu, precum și un mic ghid despre cum se poate reduce amprenta ecologică. Acesta prezintă o cale pentru a le arăta copiilor că și ei au un impact asupra mediului. Este o carte de referință care poate fi parcursă împreună cu copiii.

Mai multe despre materialele didactice:

Dezvoltarea societății umane s-a bazat pe două principii: specia umană este cea dominantă și resursele necesare sunt nelimitate.

Cu toate acestea, schimbările din lume din ultimele decenii au demonstrat că aceste principii sunt greșite. problema este că resursele sunt, fără îndoială, limitate, în timp ce cerințele umanității sunt în continuă creștere. progresul tehnologic interferează cu dezvoltarea naturală și provoacă interferențe grave cu mediul înconjurător. Agenda 21 a Națiunilor Unite pentru o creștere durabilă (1992) afirmă că "omul este centrul de interes și ar trebui să ducă o viață sănătoasă în armonie cu natura." Acest lucru ridică problema modului în care ar trebui să folosim și să conservăm simultan resursele de care dispunem.

Aceste materiale didactice sunt menite să răspundă la întrebări și să aprofundeze cunoștințele. cunoștințele de bază transmise în capitolele de bază (durabilitate, sol, apă, aer) pot fi extinse și consolidate în subcapitolele mai ample din punct de vedere tematic.

Am încercat să tratăm diferitele subiecte cât mai obiectiv posibil. Sperăm că, prin învățarea acestor materiale, elevii nu numai că vor deveni conștienți de amprenta lor ecologică, ci și de numeroasele lucruri pe care le pot face pentru a o reduce. De asemenea, își propune să insufle entuziasm pentru mediul înconjurător și misterele naturii, motiv pentru care ultimul capitol cuprinde o minunată "călătorie în copac".

Fie ca din această sămânță să crească pomul interesului și al cunoașterii.